Friss topikok

Keresés

Yahoo az Acer gépeken

2006.09.14. 15:28 harzol2

A Google megállapodására a Dell-el - miszerint utóbbi által gyártott számítógépekre telepítik a Google-desktop asztali keresőszoftvert - most reagált a Yahoo. Az Acer-el kötött megállapodás értelmében a Yahoo lesz az alapértelmezett kereső a világ ötödik legnagyobb számítógépgyártójának termékein és egy közös Acer - Yahoo oldal lesz a böngészők nyitólapja is.
Természetesen a megállapodás kiterjed a Yahoo egyéb szolgáltatásainak preferálására is.
 
Arról nem szólnak a hírek, hogy mennyit fizethetett a Yahoo a Dell-nek, de valószínűleg kevesebbet, mint a Google által fizetett 1 milliárd dollár.
 
A két keresőóriás ezekkel a megállapodásokkal próbálja ellensúlyozni a Microsoft erőfölényét, ám kérdéses, hogy a módszer mennyire válik be. A számítógépgyártóknak azonban biztos jól jön az így szerzett extra jövedelem.

Szólj hozzá!

Címkék: yahoo acer

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso.blog.hu/api/trackback/id/tr1014645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása