Friss topikok

Keresés

A nagy hirdetők felfedezik az AdSense-t

2007.08.29. 16:16 harzol2

A hazai AdSense megjelenítők egyik legnagyobb bánata, hogy az egy klikkelésre eső bevétel a magyar oldalak esetében csak töredéke az angol nyelvű oldalaknál mért értékeknek.
Ennek legfőbb oka a kevés hirdető és ebből adódóan a versenyhelyzet hiánya. Egyszerűen nincs aki felverje az árakat és ez alól csak a jobban fizető témák a kivételek.

Az AdSense specialitása, hogy a kisebb cégek számára is könnyen elérhető, mondhatni megfizethető hirdetési forma. Pont ezért itthon és szerte a világban is leginkább a szórólapozásnak, reklámújságoknak és egyéb olcsó hirdetési formáknak jelentett konkurenciát. Egy nagyobb cég már meg tudja fizetni a TV, Rádió reklámot, az óriásplakátok tömegét, vagy az online világban egy nagy portál címoldalát.
Ezek a cégek érthető módon nem alkalmazták eddig a "kicsik" hirdetési technikáit.

Ez valamilyen szinten aztán ráragadt az AdSense-re is, hisz ha megnézzük a hirdetéseket, akkor láthatjuk, hogy az igazán nagy hirdetők szinte meg sem jelennek. Ez talán magyarázható azzal, hogy a weboldalakat közvetlenül megkeresve kedvezőbb árat érhetnek el a reklámügynökségek, mintha még a Google-nek is kifizetnék a jutalékot.
Ez a taktika azonban azt eredményezi, hogy a nagy cégek a lehetséges célközönségnek igen komoly részét nem érik el reklámjukkal. Arról már nem is beszélve, hogy a kattintás alapú hirdetésekkel még a nagy megrendeléseknél is kedvezőbb áron érhetőek el a potenciális ügyfelek.

Minden bizonnyal erre kezd most ráébredni a piac és ennek egyik első bizonyítéka az itt látható hirdetés, amit a mai nap több oldalon is láttam már.
Remélhetőleg a példa ragadós lesz és ebben az esetben igen komolyan fellendülhet a hazai keresőmarketing piac, valamint ezzel együtt az AdSense megjelenítők is számíthatnak a bevételeik növekedésére.

2 komment

Címkék: google hirdetések adsense pénzkeresés

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso.blog.hu/api/trackback/id/tr88152157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szűcs Attila · http://szucsattila.blog.hu 2007.08.30. 09:05:04

Tényleg jó lenne...remélem most már befogják látni a multik, hogy megéri "nagyban" is játszani az Awdords-el.

Itt leginkább a multik online képzetlenségével van gond. A legtöbb helyen "csak marktingesek" vannak és az internetes hírdetések számukra a bannerben merül ki.

Reméljük, tanulnak annyit, hogy talán még hatékonyabb is lehet így egy hírdetés.
süti beállítások módosítása