Friss topikok

Keresés

Etarget - Biztos, hogy ez pontos?

2006.09.12. 17:01 harzol2

Az etarget weboldalán közzéteszi az elmúlt 7 napban a magyar szöveges keresőkben legtöbbet keresett kifejezéseket.Etarget - A legkeresettebb 100 szó
Ez egy nagyon érdekes és hasznos dolog lenne, ha jól működne, de sajnos valami gond lehet vele. Nekem már eddig is gyanús volt, hogy valami nincs rendben, de most már be is bizonyosodott a számomra.
Az általános, hogy olyan szavak, mint a "hajtastechnika" a 35. helyen állnak, de most az első helyre a "www irodanet hu" került.
Vagy nagyon kicsi a minta és egyetlen ember képes ilyen nagy mértékben befolyásolni a statisztikákat, vagy nem működik jól az etarget rendszere.
Egyik verzió se túl hízelgő az AdSense hazai konkurensére nézve, így szerintem jobban járnának, ha átgondolnák ezen adatok publikálását.

8 komment

Címkék: onlinemarketing hirdetések etarget pénzkeresés

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso.blog.hu/api/trackback/id/tr4014567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kalmi · http://www.etarget.hu 2006.09.13. 08:32:44

Koszi a figyelmeztetest. Tudunk a hibarol, dolgozunk az elharitasan. A gond ott van, hogy nehany partnerportalunk "helyetlenul" kapcsolodik a rendszerunkhoz.

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2006.09.13. 09:13:49

Ez igen! Gyors és korrekt reakció.
Nagy érték a keresési statisztika és örülök, hogy megosztjátok.

Kalmi · http://www.etarget.hu 2006.09.13. 09:21:59

onlinemarketing.blog.hu/tags/etarget_toplista - megjelentetunk egy masik statisztikat is. szerintem ez is erdekes. ezeknek az adatoknak a kozzetetelevel is probaljuk "edukalni" a hirdetoket :-)

Kalmi · http://www.etarget.hu 2006.09.13. 09:26:02

egy friss info: "Valaki csinalt egy robotot, ami
ciklikusan hivja a rendszerben szereplo legerosebb keresoportalt az adott szora keresve" - ezt a valaszt most kaptam a fejlesztonktol.

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2006.09.13. 09:30:43

Onlinemarketingen a toplistát szoktam nézegetni, bár ez igazán akkor lenne érdekes, ha hirdető lennék.
Innen a másik oldalról is elgondolkoztat, hiszen, ha oldalaimon szintén 5-10% lenne az átkattintási arány, akkor szép bevételre tehetnék szert.

Egyébként nálatok mi a helyzet az efféle statisztikák közzétételével?
Ha én is jelenítenék meg (mondjuk startlapos oldalaimon) ETARGET hirdetéseket, akkor közzétehetném saját statisztikámat (átakattintás, bevétel...)?
AdSense ugye tiltja, talán nem véletlenül.

Kalmi · http://www.etarget.hu 2006.09.13. 09:41:12

Nalunk erre egyenlore nem volt igeny, de ezeket az adatokat mi se szeretnenk, ha kikerulnenek. Amugy vannak olyan partnereink, akik elerik az 5 % koruli CT - termeszetesen ez egy nagyon osszetett dolog (olvasok, hirdetesek, latogatottsag, linkek dizanja-elhelyezese...stb).

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2006.09.13. 10:28:21

Kérdeznék pár dolgot, amit nem találtam a Gyik-ban:

1. Mennyire fogadtok színvonalas, de viszonylag alacsony látogatottságú weboldalakat? Mondjuk ha én napi 100-1000 egyedi látogatóval bíró lap.hu oldalaimmal (összesen 5, azaz összesen napi 1-2000 egyedi) jelentkeznék ahhoz mit szólnátok?
Ha jól látom leszedtétek a napi 30.000 minimumot. Most mennyi az ajánlott?

2. Mennyire várjátok egyáltalán új (és kisebb) oldalak jelentkezését?
Szerintem ha jól működik a rendszer lap.hu oldalakon, akkor sok lapszerkesztő jelentkezne.

3. Azt tudom, hogy hirdetések méretében rugalmasak vagytok, de mi van ott, ahol korlátozott és kicsi a felület. Lap.hu oldalakon pl. 214x200 pixel és 234x60 pixel a szóbajöhető felület. Ezeken lehet normálisan hirdetést megjeleníteni? Nincs valami eszköz, amivel meg lehetne nézni, hogy miként fog egy hirdetés kinézni?

4. Mennyire automatikus a hirdetések oldalhoz párosítása? Az rendben van, hogy ha a fő kulcsszavakra rákeresünk a "Keresés az ETARGETen" pontban és van rá találat az meg fog jelenni, de mi van, ha ezekre nincs semmi?
AdSense esetében ilyenkor regisztrál az ember, kipróbálja és ha nem tetszik az eredmény, akkor leszedi a kódot. Nálatok ezt mennyire lehet megjátszani?

Remélem nem baj, hogy itt kérdeztem. Úgy gondolom ez másokat is érdekelhet.

Kalmi · http://www.etarget.hu 2006.09.13. 13:30:21

A valaszok:
1. Meret alapjan nem korlatozunk (ezert kerult le a 30e-es minimum). A lenyeg az oldal "minosegen" van. Fontos szempont, hogy hirdeteseket a(z) (cikk)oldalon megjeleno temahoz tudjuk kapcsolni.

2. Boviteni szeretnenk a partnerhalozatot, tehat orommel varjuk a jelentkezeseket. A .lap.hu oldalakat is termeszetesen.

3.Eszkoz sajnos nincs. De otletet adhat peldaul a allas.startlap.hu/ oldal. "Szponzoralt ajanlat" - Etarget-es hirdetes

4. Ez egy osszetett dolog. Hirportalok eseteben mindig az adott cikkhez kuldunk hirdetest - robotunk atnezi az oldalon megjeleno szavakat (gyakorisag, ragozott forma, stb...), majd hirdetoink kulcszavai alapjan parosit. Altalaban mindig van "eredmeny". Remelem ertheto volt :-)

Ja, es koszi a kerdeseket :-)
süti beállítások módosítása