Friss topikok

Keresés

Mocskok - Magyar Google bombázás

2007.11.09. 16:03 harzol2

Érdekes módját választotta az egyik blogger a tiltakozásnak Kovács Ági "doppingügyével" kapcsolatban.
Blogján azt kéri a látogatóktól, hogy a Mocskok szóval linkeljenek a Magyar Antidopping Csoport oldalára, azaz hajtsanak végre Google bombázást a weboldal ellen. Reméli, hogy a csoport félkész oldala ezáltal az élre fog kerülni a Google-ben a Mocskok szóra.
Függetlenül attól, hogy magam is bízom abban, hogy Ági ártatlan, nem tartom jó ötletnek a dolgot. Egyrészt nem a mi dolgunk igazságot szolgáltatni, vagy elégtételt venni, másrészt az egész Antidopping Csoportot se kellene egyből elmeszelni.
Lesz egy vizsgálat, remélhetőleg az tisztázni fog mindent. Azokat akik hibáztak pedig - álljon is az bármely oldalon - meg fogják büntetni.
Kicsit tartok attól, hogy sokan újfent összeesküvés-elméleteket fognak gyártani, hasonlóan a Fazekas, Annus ügyhöz. A dopping ellenes küzdelemre szükség van, igenis a magyar sportolókat is szigorúan kell fogni és ha úgy helyes, akkor megbüntetni, mint történt az Athén után.
Ennyit az OFF témákról. A Keresőblogra az ügy a Google bombázás miatt került.
Azt gondoltam korábban, hogy az USA-hoz hasonlóan a politika fogja generálni az első hazai próbálkozást, ám nem így történt. A mostani eset elég amatőr próbálkozás, már csak azért is, mert a mocskok szóra nem nagy a tülekedés.
Ez a bejegyzés ellensúlyozni igyekszik a próbálkozókat és egyben felhívni a figyelmet arra, hogy a Google bombázás se egy egyszerű fegyver. A nem releváns antintopping.hu oldal helyett hát kerüljön inkább ez, a témával foglalkozó bejegyzés az élre. Ezáltal ráadásul hamarosan az is kiderül, hogy a Google hol tart a Google bombázás elleni küzdelemben.

UPDATE:
A szerző törölte a blogját.

11 komment

Címkék: google seo keresőoptimalizálás linkek kulcsszó

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso.blog.hu/api/trackback/id/tr35223617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

slink (törölt) · http://20y.hu 2007.11.10. 11:37:00

Haha, igazából a Google bombázással ilyen vonatkozásban az a baj, hogy a jó hírnév megsértése itt erősen közrejátszik.

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2007.11.10. 13:11:12

Eredeti ötlet! Jó látni, hogy vannak, akik szurkolnak Áginak.

aranyhaj.blogspot.com

Oszti · http://www.weblink.hu 2007.11.15. 09:01:34

Én úgy látom sikerült elérni. :)

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2007.11.15. 09:25:11

Igen, sikerült.
Ennyit a Google ezzel kapcsolatos fogadkozásairól.

Amúgy meg elszomorít, hogy az emberi butaság ilyen erőket tud megmozgatni. Elég felelőtlen dolog egy egész csoportot büntetni egyetlen ember szavai alapján.

Webmasters Auction · http://www.webmasterspace.eu 2007.11.15. 09:57:25

Ez érdekes támadási forma.
És nem az egyetlen.
Már elnököt is "tréfáltak" meg hasonló képpen

Oszti · http://www.weblink.hu 2007.11.15. 14:03:31

Igen, de azóta ezen javítottak (volna):
index.hu/tech/net/bomb0129/

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2007.11.15. 14:06:10

Azóta Colbert is megjátszotta a dolgot. Már akkor is lehetett sejteni, hogy nem tud ezzel mit kezdeni a Google.
Ez most csak egy újabb apró bizonyíték.

Tamás · http://tozsdesed.googlepages.com/ 2007.11.18. 12:31:27

Szerintem tök felesleges időpazarlás. Egy csomó idő elmegy arra, hogy emberek szabadidejükben linkelnek a mocskok szóra, hogy ez a weboldal első lehessen. De most őszintén, ki az az idióta aki a "mocskok" szóra fog rákeresni? Internet jó szórakozásra, pihenésre, perverzióra, meg mindenre, de kinek az érdeklődési köre
lehet pont a "mocskok" szó? 20,000,000 magyar lakosságból
1? Amúgy meg az antidopping csoport munkája is nagyon fontos. Ez olyan mint a parlamentben az ellenzék. Ha nem lenne ellenzék, akkor bármit megtehetne a néppen az éppen hatalmon levő kormány. Ha nem lenne Anti Dopping Ellenes csoport, akkor meg sokkal többen élnének a dopping lehetőségével. Én is hiszek Ági ártatlanságában, de ettől még tény, hogy a kellő időben nem a kellő mennyiséget szolgáltatta, s talán nagyon fontos neki a magánélete vagy éppenséggel az a munkaügy ahova sietett, de pl. ha én élsportoló lennék kvázi ez lenne a munkám a megélhetésem, akkor ha nem is tudok abban a pillanatban kellő mennyiségű anyagot szolgáltatni a kivizsgálóknak, akkor nem azt mondanám neki, hogy akkor majd valamikor én felveszem veletek a kapcsolatot, hanem azt mondanám nekik, úraim ez szükség kérdése de most nem OK, de mivel Önöknek ez a munkájuk várjanak szépen itt amíg egy - két liter folyadékot megiszok aztán adom az eredményt. Ilyen szituban nem is lett volna semmi az egész ügyből . . .

Tamás · http://tozsdesed.googlepages.com/devizatozsde 2007.11.18. 12:34:48

Amúgy most az egészben az a vicces, hogy eme blo elolvasása után azért megnéztem én ezt a "mocskok" szót, s pont ez a blogtéma az első ;)

rembrant · http://www.zavodjenje.com/ 2008.02.01. 01:46:01

Ez szerintem is hülyeség, de abban benne lennék ha gyurcsány, horváth ágika ill. még néhány prominens kormánytag ellen szervezne valaki valami ötleteset.

megérdemlik! :)

fxman · http://vilagtrend.hu 2009.03.24. 13:04:09

@Tamás:
Akkor valszeg ezért törölte a blogját :)
süti beállítások módosítása