Friss topikok

Keresés

AdSense - Engedélyezett webhelyek

2007.09.08. 08:41 harzol2

Az AdSense kizárások kapcsán sokakban felmerült, hogy mi történik akkor, ha valaki egyszerűen lelopja oldalunkról az AdSense kódot és azt elhelyezi egy AdSense szempontjából szabálytalan oldalon. Ekkor minket jogtalanul zárnának ki, ami egyik félnek sem túl kellemes.AdSense - Engedélyezett webhelyek

A Google most egy igen egyszerű megoldást talált erre a problémára. Az AdSense beállítás oldalon megadhatjuk az engedélyezett webhelyek listáját. Ekkor az egyéb weboldalakon szereplő AdSense hirdetéseink megjelennek ugyan, de azokon nem számol klikkeléseket és bevételeket a Google. Nyilvánvaló, hogy nem csak a bevételtől esünk el ezen weboldalak után, de megbüntetni se lehet minket, így aki biztosra akar menni, az kapcsolja be az engedélyezett webhelyek opciót és adja meg weboldalainak listáját.
Annak azonban akinek nincsenek ilyen aggályai, vagy egyszerűen nem akar ezzel törődni továbbra sem kell ezzel foglalkoznia, hisz a lehetőség csak opcionális.
Aki él a lehetőséggel annak érdemes nagyon odafigyelnie, főleg, ha több weboldalt üzemeltet. Ha kihagyunk egy weboldalt a listából, vagy új weboldal indulásakor nem bővítjük listánkat, akkor utólag aligha reklamálhatunk a Googlenél az ott termelt bevételek jóváírásáért.

5 komment

Címkék: google hirdetések adsense pénzkeresés

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso.blog.hu/api/trackback/id/tr31160062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akos 2007.09.08. 10:36:14

Még valami. Ha a Google cache-ben megtekintett oldalaidon kattintanak a hirdetésre, azután sem kapsz pénzt (mert nem a te oldalad jelenítette meg), csak akkor, ha a Google URL-jeit is megadod engedélyezett webhelyként.

Mivel időnként kilistázzák a jogosulatlan webhelyeket, azok közül érdemes kiszemezgetni a Google-címeket, és hozzáadni a listához.

hitetlen 2007.09.09. 10:48:45

Akos!

Azt írod, hogy idézem: "Mivel időnként kilistázzák a jogosulatlan webhelyeket, azok közül érdemes kiszemezgetni a Google-címeket, és hozzáadni a listához."

A számlámba lépve ezt hol listázza-, listázná ki?

A "Jelentések > Webhely diagnosztika" oldalon?

Forex · http://tozsdesed.googlepages.com/devizatozsde 2007.09.15. 13:43:20

Abból mi igaz, hogy a Google -nél is már ki lehet a pénzt kérni banki átutalással? Ez igaz? S ha igen akkor hol a
rákba lehet beállítani neki ezt az opciót?

Köszönöm,
Tamás

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2007.09.17. 10:57:57

Igaz, de nem mindenkinél jelent még meg.
Fiókom fülön a Fizetés részleteinél lehet elvileg a csekrről átutalásra váltani.

GothArt kritizőr · http://gothart.hu 2008.09.16. 13:47:53

Hmm.. pedig a banki átutalás tényleg jobb lenne (:
süti beállítások módosítása