Friss topikok

Keresés

Hírlevél - ahogy nem szabad

2006.11.29. 14:01 harzol2

Épp most kaptam meg a Takarékszövetkezeti Hírlevelet, amire egyébként még 1-2 éve én iratkoztam fel az egyik ilyesmire használt e-mail címemmel. Az eddigi 5-6 levéllel, amit innen kaptam nem volt semmi gond, de ez a mostani egy kicsit kiakasztott.
Elég sokáig tartott ugyanis letölteni a leveleimet, amit ez a levél okozott. Kibírtam azt az 5-10 másodpercet, de azért megnéztem a levél méretét és megdöbbenve tapasztaltam, hogy 1,5 mega. A nagy méret oka egyébként az, hogy a levél legnagyobb része kép formátumú. Takarékszövetkezeti hírlevél Hirtelen felindulásomban megpróbáltam leiratkozni a hírlevélről, ám a megadott link nem működik. Feltételezem nem szándékosan nem lehet leiratkozni, de ez nem sokat javít a hírlevél küldőjének megítélésén. Ami végképp kiakaszthatja az "olvasókat", az pedig még csak ezután következett, ugyanis a hírlevél további 2 példányban is megérkezett és még nem tudni, hogy lesz e folytatás. Eddig mindenesetre 4,5 mega terhelte postafiókomat és gondolom még pár száz egyéb "érdeklődőét".
 
Ez egy tökéletes példa arra, hogy hogyan lehet negatív hatást elérni a rosszul menedzselt hírlevelekkel még akkor is, ha amúgy betartjuk a törvényi előírásokat. (Ebben az esetben a leiratkozás működésképtelensége okán még ez sincs meg.)
Aligha éri el ugyanis az efféle hírlevél a kívánt hatást, ellenben sokakban vált ki ellenérzést. A küldő nem csak felbosszantja a potenciális ügyfeleket, de a hozzá nem értésről is egyértelmű tanúbizonyságot tesz.
Oda kell tehát figyelni arra, hogy a világháló marketing szempontból sok mindenben eltér az IRL világtól. Míg postaládánkba dobott nyomtatott prospektus nyugodtan tele lehet képekkel és még akkor sem vált ki negatív hatást, ha 3 példányban dobják be, addig az online világban ez másképp működik.

6 komment

Címkék: hirdetések hírlevél

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso.blog.hu/api/trackback/id/tr5519951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Patai László · http://word-press.hu 2006.11.29. 17:31:09

Mindent észreveszel, csupán boldog ünnepeket akartak "nyomatékosan" kívánni :)

Magyar Márk · http://www.dashofer.hu 2006.12.01. 10:04:44

Sajnos, a békés részével van most a gond a levél miatt.

Ezzel még egy baj van!

Ha van egy olyan cég, aki ténylegesen próbál odafigyelni arra, hogy olyan leveleket küldjön, ami nem terheli meg a postafiókot, akkor is belekerülhet a negatív megítélésű küldők közé, mert az embereknek már elege van a postaládájukat elárasztó levelekkel, még akkor is, ha történetesen fontos információkat is talál benne.

Ezzel "alávágnak" mindenkinek!

User · http://user.blog.hu 2006.12.08. 12:48:55

Márk!

Azt hiszem célszerűbb lenne ketté választani a spam-et és azt, amiről harzol ír. Normális esetben ugye te iratkozol fel egy ilyen hírlevélre (opt-in), valószínűleg azért, mert érdekel a téma. Az hogy ezek után ilyen rosszul oldják ezt meg, az a nagyobbik probléma.

A cég ahol dolgozom szintén sok elektronikus kommunikácót folytat e-mail útján (általam :)), szóval valamennyire képben vagyok, úgy ahogy. Harzolnak teljesen igaza van, ha mi egy ilyen cuccot löknénk ki a világba, engem kinyírnak, az tuti :D

Üdv,

User

toldika 2006.12.11. 19:54:22

Üdv mindenkinek.
Boccs, hogy nem passzol a témához…
Imeritek a www.licitkalapacs.hu –t Magyarország legelsö VERSENYKIÍRÁSI online központot ?Ha munkát keresel, szolgáltatásokat végzel illetve munkamegbízást szeretnél meghírdetni, akkor most itt a lehetőség. Online szolgáltatói börzénk versenykiírásos rendszerének köszönhetően te itt megtalálhatod a legmegbízhatóbb és legkedvezőbb áron dolgozó kivitelezőt! Illetve találhatsz cégednek új megbízásokat.
A versenykiírások nyilvános közzététele díjmentes!
FIGYELEM! Árajánlatok az irányár alá is és fölé is leadható.

Ezen kívül még egy kis startfedezetet is nyerhettek.
Névadó nyereménykiírás a www.licitkalapacs.hu -n

Tegyetk javaslatot mi legyen kabalánk neve és mi megjutalmazunk mindenkit

- 1.Díj: 250 000 Ft Fedezet*
- 2.Díj: 100 000 Ft Fedezet*
- 3. - 5.Díj: 50 000 Ft Fedezet*
- 6. - 1000.Díj: 2000 Ft Fedezet*

Névadó itt: www.licitkalapacs.hu/competition.php

slam · http://szakdolgozatiras.hu 2006.12.28. 22:26:34

Nekem lenne egy tippem.
Lehetne a kabalafigurátok egy spam figura vagy egy számítógépe fölé görnyedő spammer.....:((

Az otthoni gépemen mentettem el a "bemutatkozó" emaileteket így most nem tudom fejből, de úgy dereng, hogy Ti bukkantatok elő a semmiből ezekkel az "eltévedt" levelekkel...
"Szia Győzike!" képzeld, hogy jártam minap... ...és ekkora gond közepette pillanatok alatt megoldottam mindent, mert....
licitkalapacs.hu"

Nem mondom, hogy szánalmas, mert szerintem igen jó az ötlet.
Az persze más tészta, hogy valaha az atombomba is az volt...:((

Admin · http://www.googletop10.hu 2007.09.28. 17:28:08

Nálunk itt magyarisztánban sajnos még nincs meg a hírlevélküldés kultúrája. Mi a saját íratlan szabályaink szerint küldünk hírlevelet általában havi rendszerességgel. Ezáltal a leiratkozások száma minimális, tehát megmarad az értékes címlista.
süti beállítások módosítása