Friss topikok

Keresés

Teljes jogú Paypal ország lettünk

2006.10.06. 15:01 harzol2

A tegnapi naptól már nem csak fizetni, de pénzt fogadni is tudnak a kizárólag hazai bankkártyával rendelkező személyek a Paypal rendszerében.
Ennek a változásnak leginkább abban az esetben van jelentősége, ha az Ebay-en szeretnénk értékesíteni valamit. Az Ebay tulajdonában álló Paypal a legmeghatározóbb fizetési mód az online aukciós portál üzletkötéseinél, így nehezebben köt üzletet az a felhasználó aki nem rendelkezik Paypal számlával, vagy nem tudja azt a célnak megfelelően használni.
Paypal- Magyarországon is teljes tagság
Természetesen interneten használható bankkártyára ezek után is szükségünk lesz, hiszen a Paypal is erről a bankkártyáról tudja leemelni az összeget.
A Paypal nagyszerűsége abban rejlik, hogy az internetes pénzfogadást oldotta meg. Magánszemélyként nem tudnánk mit kezdeni egy bankkártyaszámmal, így a kívánt összeget se tudnánk leemelni róla, ráadásul a bankkártya tulajdonosa se valószínű, hogy idegen embereknek megadná bankkártya adatait.
Most tehát egy nyugaton elterjedt szolgáltatás vált itthon is alkalmazhatóvá, ám azt még nem tudni, hogy milyen hatása lesz a hazai internetes kereskedelemre. További kérdés, hogy lehet-e majd néhány hazai online kereskedőnél a Paypal segítségével fizethetni, vagy csak az Ebay-es eladásainkat könnyíti meg a teljes jogú tagság.

2 komment

Címkék: ebay paypal online kereskedelem

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso.blog.hu/api/trackback/id/tr3415748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Agent T 2006.10.08. 14:13:24

Én nagyon remélem, hogy fellendül ezáltal a magyar online kereskedelem. Hiszen ezzel egy megbízható rendszer kerülhet a magyar piacra, és talán fellendíti a netes vásárlást is.

Patai László · http://word-press.hu 2007.01.08. 00:30:33

Azon gondolkodom, hogy egy új webshop oldalamra beleépítem a paypal rendszert. Ilyen esetben szerintetek hogyan néz ki az adózás? Szóval van egy termék, legyen az nem kézzel fogható, tehát mondjuk egy kép. (csak a példa kedvéért) Akkor kapja meg a vásárló a képet, ha kifizet 1000 Ft-ot. Fizet és érkezik levélben a digitális kép. Szóval normás esetben mi van.. küldök neki egy átutalásos számlát. Vagy fizet v. nem, nem érkezik meg a postán, a postás kutyája megeszi, nem veszik át stb...

Szimpatikus lenne a paypal, de most kicsit tanácstalan vagyok :)
süti beállítások módosítása