Friss topikok

Keresés

Google és a képkeresés

2006.09.01. 18:01 harzol2

Egy nap se telt el azóta, hogy kritizáltam a Google képkeresőjét és máris egy olyan dologra akadtam, ami ezen a helyzeten kíván javítani. A Keresőmarketing Blogon olvastam a Google Image Labeler-ről. Ez egy igen egyszerű játék, aminek annyi a lényege, hogy két játékosnak egyszerre mutatnak képeket és nekünk olyan szavakat, kifejezéseket kell írni melyek passzolnak hozzá. Pontot akkor kapunk, ha ketten ugyanazt írjuk. Persze esélyünk az egyezésre csak angol nyelven van, annál is inkább, mert a rendszer nem kezeli az ékezeteket. Sebaj, biztos fog ez még fejlődni és nyelvenként szétválni, addig pedig angolunkat frissíthetjük fel vele. Google Labeler - Képkereső adatbázis feltöltése
Az egészben az a nagyszerű, hogy míg a felhasználók játszanak, addig a google építi a képekhez tartozó adatbázisát, vagyis címkéket ad a képekhez. Rögtön megvan az ellenőrzés is, hiszen elég, ha csak a találatok esetén jegyzi meg azt.
A megoldás ugyan nem tökéletes, hiszen hiába van a képen Gipsz Jakab, valószínűleg csak egy "person" lesz a rendszer számára amennyiben nem ismerik fel a játékosok, de ez így is egy igen kreatív és jó ötlet a Google-től.

Szólj hozzá!

Címkék: google képkeresés

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso.blog.hu/api/trackback/id/tr7614155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása