Friss topikok

Keresés

Quintura Search - Kulcsszó kereső eszköz

2006.09.14. 10:45 harzol2

A keresőoptimalizálás során sok mindenre oda kell figyelnünk, köztük a megfelelő kulcsszavak kiválasztására is. Ha már jobban belemélyedtünk ebbe a témába, akkor tudjuk, hogy ez nem is olyan könnyű feladat, mint azt elsőre gondolnánk.
Tételezzük fel, hogy van egy kerékpárboltunk és ennek honlapjára szeretnénk minél több potenciális ügyfelet csábítani. Adott a két fő kulcsszó, a kerékpár és a bicikli, no de mi van ezután? Újabb, kapcsolódó kulcsszavakra van szükségünk, hogy még több érdeklődőt érjünk el.
Azt nehéz kideríteni, hogy a keresőkbe mit írnak a potenciális ügyféljelöltek, így más utat kell keresnünk. Feltérképezhetjük a konkurenciát, ám ez sem olyan egyszerű feladat, ha manuálisan végezzük. Lehetőség van azonban különféle eszközök igénybevételére, melyek segítséget nyújtanak ebben.Quintura Search - Kulcsszó kereső eszköz

Ilyen a Quintura Search is, melyben a megadott kulcsszóhoz kapcsolódó további kulcsszavakat kapunk. Igen jól használható ez az ingyenes program, hiszen nem csak tippeket kapunk, de egyből láthatjuk azt is, hogy adott keresőben mi szerepel a találati lista élén. Könnyedén bejelölhetünk újabb kulcsszavakat az ajánlottak közül és így már a hozzá kapcsolódó tippeket és találati listát látjuk.
Megválaszthatjuk továbbá, hogy mely keresőkkel kívánjuk e műveletet végezni, bár arra sajnos nincs lehetőség, hogy mondjuk magyar oldalakra szűkítsük a kört, vagy legalább a google magyar oldaláról kérjük le az eredményt. Így ha nem kifejezetten magyar szóra optimalizálnánk, akkor természetszerűen angol ötletekkel lát el minket a Quintura Search.
Persze így is érdemes letölteni a programot, hiszen nagyon egyszerűen és ingyen juthatunk ötletekhez.

3 komment

Címkék: seo keresőoptimalizálás kulcsszó

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso.blog.hu/api/trackback/id/tr7014626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábor 2006.09.14. 13:25:03

Ilyen találgatások helyett jobb módszer egy rövid AdWords kampány indítása, ahol ténylegesen látjuk azt, hogy mire keresnek az emberek, és nem mipróbáljuk meg kitalálni.

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2006.09.14. 13:56:26

Érdekes amit írsz, mert tudtommal az AdWords-ben csak azt tudjuk megnézni, hogy mire hirdetnek az emberek. Egészen pontosan azt, hogy melyik kulcsszóra mennyit kellene fizetni, ha hirdetni szeretnénk.

Bagi Zoltán · http://www.i-connector.com 2006.09.23. 09:02:28

Tetszik a program nagyon, köszi a tippet. De a következő linken:
adwords.google.com/select/KeywordToolExternal?gsessionid=MIHYKKK3FiE
elvileg a keresési ráta is lekérdezhető (a legördülő menüben kiválasztva). Persze magyar keresésekre nincsenek túl széleskörű adatok.
süti beállítások módosítása