Friss topikok

Keresés

Colbert a legnagyobb élő amerikai

2007.04.21. 00:10 harzol2

Lassan mi is megtanuljuk Stephen Colbert nevét.
Az amerikai showman az M0 híd elnevezésére kiírt szavazáson nem is olyan régen egy pillanat alatt letaszította Chuck Norrist a trónról és most újabb sikeres népmozgósító akció eredményét élvezheti.
Ezúttal ugyan nem egy általa indított kezdeményezésről van szó, de újra az ő neve aratott sikert. Google bombázással sikerült a "Greatest Living American" kifejezésre az élre kerülnie a Google találati oldalain. Elmondhatja hát, hogy a világ egyik legsikeresebb algoritmusa "őt gondolja" a legnagyobb élő amerikainak.
Természetesen most sem ő maga volt a megvalósító, hanem a tévénézők és netezők sokasága, akik weboldalukon elhelyezett linkek, egészen pontosan a linkre rakott kulcsszavak segítségével jutatták őt az élre. A tengerentúlon elég gyorsan ráharaptak a témára a SEO és egyéb tech blogok, így várható volt, hogy sikeres lesz az akció, mely egyben egy Google algoritmusváltozás tesztje is volt.
A George W. Bush ellen 2003-ban indított Google bombázás után a keresőóriás fogadkozott, hogy algoritmusában olyan változtatásokat eszközöl, melyek segítségével elkerülhetővé válik az eredmények ilyen módon és mértékben történő manipulálása.
Mint ismeretes Bush hivatalos önéletrajzát a "miserable failure" kifejezésre (szánalmas kudarc) juttatták a találati listák élére a vele nem rokonszenvező netezők, ahonnét csak idén januárban került hátrébb. A Google akkor azt állította, hogy az algoritmus finomítása volt az oka a találati lista változásának, ám a Colbert féle eset okot ad arra, hogy feltételezzük kézzel nyúltak az eredményekhez és az új algoritmus sem képes ellenállni a manipulációknak.
A Greatest Living American kifejezés egyébként nem szerepel Colbert élre került oldalon, így újabb példát láthatunk arra, hogy nagyon sokat számítanak a linkre rakott kulcsszavak, főleg nagy mennyiségben.
A Google bombázás természetesen érinti a többi keresőt is, hisz Bush a Yahoo és az MSN keresőkben is az élen tanyázott és bár Colbert most még nincs a topon a másik két keresőnél, de ez lehet még változni fog az elkövetkezendő pár napban.

Szólj hozzá!

Címkék: google seo keresőoptimalizálás linkek kulcsszó

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso.blog.hu/api/trackback/id/tr6261479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása