Friss topikok

Keresés

Üssünk vissza a Microsoftnak!

2008.05.12. 09:43 harzol2

Vannak programok, amiket nem szeret az ember, mégis kénytelen néha használni.
Nekem az MSN (Windows Messenger, Live Messenger) volt ilyen. Néhány ismerős egyszerűen nem képes megszabadulni ettől a szörnyűségtől, ezzel rákényszerítve engem és sokakat arra, hogy a Skype és/vagy a Gtalk mellett MSN-t is folyamatosan futtassanak gépükön. (A jövő egyébként is a Nyílt IM használat felé mutat.)
Elsősorban a fiatalok körében divat az MSN-ezés, náluk is pusztán azért, mert az MSN már a Windows telepítése során a gépre kerül no meg persze azért, mert társaik gépén is az fut. Mivel a megszokottról az emberek nagy része nem egykönnyen áll át valami jobbra, így minden észérv ellenére a későbbiek során is az emberek nyakán marad az MSN.
A Microsoft rettentően büszke rá, hogy az ő Instant Messengerüket hány millióan használják a világban. Azt persze elhallgatják, hogy a legtöbb gépen (mint eddig az enyémen) csupán kényszerből, vagy lustaságból pihen ott és ókor sincs használva. 
A tech blogokon mostanában körbejárt hír, miszerint az MSN blokkolta egy ideig a Youtube-os linkek küldését egészen biztosan kiverte a biztosítékot sokaknál. Pont a fő felhasználóik, azaz a fiatalok körében igen gyakran használt oldal linkjéről van szó. Egyértelmű volt, hogy ez a helyzet nem maradhat így, hisz egy tartósan megmaradó tiltás biztos sok MSN felhasználót bírt volna rá a váltásra.
Mégis mi lehetett a Microsoft célja? Tán pont az, hogy az emberek ezt találgassák és esetleg véletlenül a most 20 országban induló Messenger TV-vel hozzák összefüggésbe. Gyakorlatilag a kutyához se jutott volna el a Messenger TV híre, ha nincs ez a Youtube tiltás.
 
Ha ez így van, akkor a Microsoft igazán megérdemli, hogy az ötletük visszaüssön. Személyes véleményem az, hogy az MSN Messengerért amúgy sem kár, így egy csapásra töröltem is azt gépemről. Szedjük le minél többen és mostantól fordítsuk meg a helyzetet. MSN-es ismerőseinket kényszerítsük bele a párhuzamos IM használatba, ezzel rövid úton ráébresztve őket is arra, hogy van élet az MSN-en túl is!

11 komment

Címkék: microsoft msn instant messengerek

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso.blog.hu/api/trackback/id/tr60464643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktor 2008.05.12. 11:48:54

Sajnos olyan ez, mint az iWiW... A létező legrosszabb, leglassabb, legidegtépőbb megoldás, mégis mindenki azt használja... Hiába jobb a Skype, hiába jobb a Facebook (mondjuk herótom van az összes szósöl szájttól), nem fog rá áttérni semelyik magyar. Meg szerintem senki nem akarja a 150 kontaktját letörölni.

charlie 2008.05.12. 21:15:38

na, azért a skype se egy leányálom. de a jövö mindenképp vmi nyilt, szabványos formatume kell legyen (pl. jabber - a gtalk is jabber kliens)

Apus 2008.05.20. 18:31:48

Szerintem pedig a személyes kapcsolat a legjobb.

KissPéter 2008.06.02. 14:57:14

Mac-en az Adium kiváltja, sajnos nem helyettesíti

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2008.07.01. 21:56:51

Apus mondasz valamit.
A legröhejesebb, hogy mivel lehet embereket rábírni a váltásra. Egy döglusta ismerősöet egy évig nyútam, hogy váltson IE-ről Rókára, ezt csak akkor volthajlandó megtenni, amikorIE alatt nem jött be az a vérgáz weboldal,amiről másfél éve próbáltam leszoktatni. =)
A skype-ot meg sokan csak azért kezdték használni, mert megmondtam, nem regelekmsn-re mert rusnya és nem tetszik, skype, vagy hívjon föl. Azóta feszt ott lógnak, de előtte nagy hiszti volt.

Éhes Hórák 2008.08.15. 14:02:16

én Pidgin-t használok. Nem kell 20 im programot feltelepíteni, meg a gagyi lájvmesszendzsertsem, ami újabban televan reklámmal.

umcaumca 2008.09.27. 16:33:43

Nemrég tértem át linuxra a vindóvzról, és az Emesene nevű kliens tökéletesen helyettesíti az MSN-t,és még szép is. (:

Székely András · http://tomographyblog.com 2008.10.09. 18:53:33

Szia,
miért nem blogolsz tovább?!
Remélem hamarosan folytatod.
András

eaposztrof · http://blog.eaposztrof.com 2008.11.26. 22:43:41

nekem nincsenek már ilyen problémáim.

miranda ruleZ!

msn, icq, yahoo, gtalk, aol, irc, minden egy helyen, egy ablakban, bugmentesen, eroforrasokat kimelve.

itt irok rola: blog.eaposztrof.com/2007/12/antiymrulez.html

Szili Laca 2018.11.22. 08:03:23

A legfontosabb persze, hogy legyen látogatottsága az oldaladnak, különben nem lesz nagy a bevétel. Emellett persze sok más tényező is fontos lehet: a honlap design-ja, a hirdetések elhelyezése, hogy mennyire látható stb.
Sajnos én is találkoztam már nem fizető partnerprogramma
süti beállítások módosítása