Friss topikok

Keresés

Google nevet ad weboldalaknak

2008.04.28. 14:40 harzol2

Munkahelyem webstatisztikáját elemezve vettem észre egy érdekességet, amiről eddig még nem hallottam.
A "sap, tanácsadás" kifejezésre keresve a Google találati oldalain a következő kép fogadott:
 


Ez már csak azért is meglepett, mert a Title elemet én magam módosítottam még 2 éve és tudtommal ilyen formában sosem szerepelt. Jelenleg "Mind System Consulting Kft. - SAP Retail Partner, ERP" szerepel a Title-ben.
Kicsit jobban belemélyedve a Google Webmester Eszközökbe ( eredetileg Webmaster Central ) derült ki számomra, hogy létezik egy ilyen kifejezéssel rendelkező bejövő link a honlapunk nyitóoldalára. Minden bizonnyal ezek alapján kapott a találati listában ilyen megnevezést honlapunk nyitóoldala. Természetesen mindez csak akkor bír jelentőséggel, ha valaki éppen az így kapott kifejezésre keres, vagy ahhoz nagyon hasonlóra, hisz csak ebben az esetben jelennek meg ilyen formában a weboldalak címei a találati listákon.
 
Nem tartom jó ötletnek ezt az (új ?) Google fejlesztést. Azon túl, hogy a legtöbb esetben valóban hasznos tud lenni, ha a bejövő linkre rakott kulcsszavak megjelennek a találati oldalakon, mindez visszaélésekre is ad lehetőséget.
Gondoljunk csak bele, mit szólnánk ha weboldalunk úgy tűnne fel a találati listában, hogy megnevezése a "Legrosszabb weboldal" lenne. A példákat még lehetne sorolni, de könnyen belátható, hogy egy ilyen új lehetőség csak tovább növeli az értelmét a Google bombázásnak és egyéb ügyeskedéseknek.

komment

Címkék: google seo keresőoptimalizálás webstatisztika kulcsszó webmaster tools

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso.blog.hu/api/trackback/id/tr68445466
süti beállítások módosítása