Friss topikok

Keresés

PageRank frissítés még várat magára

2007.10.24. 23:59 harzol2

Mint azt olvasóm, hozzászólásban jelezte még nem történt meg a PageRank frissítés, csupán néhány oldal nyilvános PageRank értéke csökkent. Nos, valóban így van és most én is kénytelen vagyok átszabni korábbi bejegyzésem, amit alább azért eredeti formájában olvashattok.
A lényeg tehát, hogy PageRank növekedés az elmúlt napokban sehol nem történt, ám több oldal nyilvános értéke is visszaesett, többek közt a Keresőblog-é is.
Ennek oka többek szerint a fizetett linkek elleni küzdelem. Ez persze felveti annak kérdését, hogy mit minősít a Google fizetett linknek. Az nyilvánvaló, hogy ezt is algoritmussal oldják meg a Google-nél és igen komolyan visszavetette több oldal PageRank értékét.

Az eredeti bejegyzés:

Bár a találati listán elért helyezéseket, mint tudjuk nem befolyásolja a nyilvános PagaRank értékek frissítés, ám mégis sokan várjuk azt. A mai nap el is érkezett az idő, frissültek a PageRank értékek.
Az természetesen most is elképzelhető, hogy vannak olyan adatbázisok, ahonnan még nem az új adatokat kapjuk, így akinek maradt eddigi PageRank értéke az ne csüggedjen.
Továbbá azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a Google ilyenkor sem a legfrissebb adatokkal kínál meg minket, mert dolgozhattunk bármilyen jól, egy néhány hetes, netán még pár hónapos oldal esetében sem fog PageRank értéket mutatni a Toolbarunk, sem más PageRank kijelzőnk.

5 komment

Címkék: google pagerank seo keresőoptimalizálás

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso.blog.hu/api/trackback/id/tr98206655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peter 2007.10.25. 01:11:21

Néztem a digpagerank-ben (amely többszáz datacentert ellenőriz) számos oldalt, nem frissült semmi. Mondj egy példát.. Valóban volt egy általános csökkenés, számos oldal PR-e alacsonyabb lett, de ez (még) nem PR-frissítés, hanem inkább a fizetett linkek hatása.

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2007.10.25. 08:21:34

Az szép, mert ennek a blognak a PageRank értéke 5-ösről csökkent 3-asra. :(
Ezek szerint úgy értékeli a Google, hogy fizetett bejövő linkjeim voltak? (vagy kimenő?)

Cseh Balázs · http://b2bonline.blog.hu 2007.10.26. 17:09:33

Heló, hát érdekes... egy-két oldalunknál én is csökkenést sejtek, másiknál növekedést, úgyhogy ez határozottan PR frissítésre utal, de valahogy még sincsen nagy visszhangja a dolognak, ezért én sem vagyok biztos a dologban... Harzol, szted most frissült vagy nem?

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2007.10.26. 17:12:58

Ha abból indulok ki, hogy több mint fél éves oldalaim nem kaptak még PageRank értéket, akkor azt mondom, hogy nem az.
Az viszont elképzelhető, hogy folyatban van a frissítés. Ez azt jelentené, hogy változtatott a Google a szokásain és most lassabban fut le a PageRank update.

Neked van olyan oldalad, aminek biztos növekedett a PR értéke?

hNeo 2007.10.27. 10:33:40

Ma reggel arra ébredtem, hogy megkaptam a 4-est...
Egy szeptemberben indított oldalamra meg a 2-est...
Meglepő és juhíííííííí!

megyek tortát enni! háhá! yeee, sok év munkája...
süti beállítások módosítása