Friss topikok

Keresés

Webmaster Tools ráncfelvarrás

2007.09.17. 11:09 harzol2

Google Webmaster Tools igen jól ismert eszköz a keresőoptimalizálást végzők körében. Többek közt ezen az oldalon tudhatjuk meg, hogy a Google milyen bejövő linkeket lát adott weboldalak esetében.
A magam részéről nem vagyok teljesen elégedett a szolgáltatással, mert az általam leggyakrabban használt része - bejövő linkek - nem működik tökéletesen.
Sosem értettem miért nem lehet domain nevenként csoportosítva megnézni a bejövő linkeket. Ha például egy több száz bejegyzést tartalmazó blog nyitólapjáról mutat oldalunkra link, akkor azt a Webmaster Tools több száz bejövő linknek mutatja, hisz minden bejegyzés mellett ott virít a linkünk. Mennyivel egyszerűbb és áttekinthetőbb lenne mindez, ha azt látnánk, hogy XY blogról 160 link mutat ránk és ha kíváncsiak vagyunk egy klikkeléssel listázhatjuk ezeket?
Kicsit már nehezebb ügynek számítanak az Open Directoy Project oldalairól ránk mutató linkek. Örülök, ha bekerült egy oldalam, de nem igazán tartom szerencsésnek, hogy ezt több száz soron listázza a Google. A fenti módon gyűjtve jobban áttekinthető lenne ez is.

Az már csak hab volta a tortán, hogy az elmúlt pár hétben nem működött a lapozás a bejövő linkeket listázó oldalon. Egyszerre a weben maximum 100 linket tudtam így listázni, ami a fentebb említettek miatt jelenthette akár egyetlen blog linkjeit is.
Ezek után különösen örültem, mikor a Webmaster Tools megújulását fedeztem fel, ám hamar ki kellett ábránduljak. A lapozás problémája ugyan megoldódott, de ezen túl szinte csak ráncfelvarrás történt. Kimaradt a magyarítás is, pedig sok egyéb nyelven vált elérhetővé a szolgáltatás.

Az egyetlen érdemi újdonság, ami minket érinthet az a Subscriber stats:

A Google RSS-t "olvasó" szolgáltatásain csatornáinkra feliratkozott előfizetők számát is láthatjuk Subscriber stats menüpontban. Véleményem szerint azonban nincs annyi Google Reader, IGoogle és Orkut felhasználó, hogy ezt a plusz információt érdemben használni lehessen. A feedburner ilyen szempontból sokkal hasznosabb, hisz ott az összes feliratkozott számát láthatjuk.
 
Mindezek után úgy gondolom, hogy továbbra is hasznos és szinte kihagyhatatlan eszköz marad a keresőoptimalizálásban a Webmaster Tools, ám még mindig lehetne sokkal jobb és leginkább áttekinthetőbb.

2 komment

Címkék: google seo keresőoptimalizálás linkek webmaster tools

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso.blog.hu/api/trackback/id/tr78167609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Admin (valahol máshol) · http://www.googletop10.hu 2007.10.08. 15:56:06

A Webmaster tools is gyengélkedik mostanában. Lassan utána nézek valami másnak... Backlink ellenőrzésre a www.smartpagerank.com -ot nézem mostanában.

Forex · http://tozsdese.googlepages.com/devizatozsde 2007.10.14. 20:10:42

Szerintem a Site Explorer Yahoo tutibb.
süti beállítások módosítása