Friss topikok

Keresés

AdSense - Jogosulatlan webhelyek

2007.09.11. 12:07 harzol2

A Google néhány napja vezette be az Engedélyezett Webhelyek funkciót, mely kiválóan alkalmas arra, hogy kizárjuk az AdSense kódunkkal való visszaélést.
Ha azonban bekapcsoljuk ezt a funkciót, akkor könnyen előfordulhat, hogy bevételtől esünk el. Például akkor ha elfelejtünk hozzáadni egy weboldalt.
A Google szerencsére erre is gondolt, mert azoknál az AdSense felhasználóknál, akik bekapcsolták az engedélyezett webhelyeket pár napon belül megjelenik a jogosulatlan webhelyek listája is. Ezek azok a weboldalak, melyeket nem adtunk meg, mégis a mi AdSense kódunkkal jelent meg rajtuk hirdetés.
Ez a lista szintén az Engedélyezett Webhelyek oldalon található. Fent egy figyelmeztetés, alul pedig a teljes lista látható, már amennyiben van jogosulatlan megjelenésünk.
Ha tehát néha ellenőrizzük ezt az oldalt, akkor elkerülhetjük, hogy bevételtől essünk el, hisz gyorsan értesülünk róla, ha valamelyik weboldalunkat nem engedélyeztük.
Ugyanígy értesülünk arról, ha valaki szándékosan rakta ki a kódunkat idegen oldalon, megpróbálva minket kizáratni.
Külön érdekesség, hogy mivel a Google Cache oldalain is megjelenik hirdetésünk, így azoknak az IP címe is megjelenik a listában. Elméletben ezek után is szert tehetünk némi bevételre, de ehhez meg kell adnunk ezeket az IP címeket is.

1 komment

Címkék: google hirdetések adsense pénzkeresés

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso.blog.hu/api/trackback/id/tr28162541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása