Friss topikok

Keresés

Linklánc szabályzat

2007.09.07. 19:46 harzol2

A Linkláncban szereplő honlapok kötelesek feltüntetni weboldaluk nyitólapján a Linklánc feliratot, a "Piros szál" illetve a "Kék szál" szöveget (attól függően melyik láncnak a részei), továbbá a Linklánc szabályzatát, vagy egy hivatkozást ezekre a szabályokra. Ezen kívül természetesen az előbbiekkel együtt fel kell tüntetni az adott szál következő weboldalát. Mindezt jól látható formában kell tenni, tehát a betűméret és színválasztás nem szolgálhatja az információk elrejtését.
Amennyiben valaki elnyeri a Linkláncba való bekerülést, akkor a Linkláncba való jelentkezés módját kell feltüntetnie egészen addig, míg ki nem teszi a Linklánc következő oldalának a linkjét. A jelentkezést az adott oldal nyilvános, regisztráció nélkül használható fórumában, vendégkönyvében vagy blogbejegyzésében kell elérhetővé tenni. Ha ilyen lehetőség nem áll rendelkezésre, csak akkor lehet e-mail címet megadni a jelentkezéshez. A jelentkezők közül azt a weboldalt köteles felvenni a Linklánc tagja, aki a leggyorsabban jelentkezett. Nem szabható meg, hogy milyen weboldalak jelentkezhetnek és azt sem, hogy mi legyen a link megnevezése.
A jelentkezőnek két dolgot kell megadnia jelentkezéskor: a weboldal URL címét (csak nyitólap lehet) és a link megnevezését (nem lehet több 30 karakternél).
Csak akkor tekintheti magát valaki a Linklánc következő láncszemének, ha már megjelent az előző láncszem oldalán a rá mutató link. Ekkor 72 órán belül meg kell jelennie az újonnan bekerült weboldalon a fent már említett tartalmaknak: Linklánc, piros/kék szál, szabályzat, jelentkezés módja.
Ha a jelentkezést követő 72 órán belül nem kerül fel a kívánt tartalom, vagy valamely weboldal érvényes jelentkezést követően 72 órán belül nem jeleníti meg a leggyorsabb jelentkező linkjét elveszíti pozícióját a Linkláncban. Ekkor a Linklánc előző láncszeme belinkelheti a következő jelentkezőt, vagy ha ilyen nincs, akkor újra meghirdetheti a jelentkezést.
Fontos tehát, hogy a Linkláncba csak akkor jelentkezzünk, ha a következő 1 hétben nem lesz olyan, hogy 3 napnál hosszabb ideig nem tudunk pár percet a Linklánccal foglalkozni. Amennyiben már feltettük a szükséges adatokat a weboldalunkra és a leggyorsabb jelentkező weboldalára mutató linket is kitettük nincs több dolgunk, mint fenthagyni weboldalunkon változatlan formában a Linklánccal kapcsolatos tartalmakat.
Ezt követően már csak azok a weboldalak kerülhetnek ki a Linkláncból, melyekről a szabályzatot megszegik, vagy huzamosabb ideig elérhetetlenné válnak, azáltal megszakítva a Linkláncot. Ebben az esetben a megszűnt láncszem előtti weboldal fog linkelni a következő weboldalra, így biztosítva a Linklánc folytonosságát.
Mivel a Linklánc részben a benne szereplő weboldalak PageRank értékének növelésére született, így a linkeknél nem használható a rel="nofollow" attribútum. A linknek teljes értékűnek kell lennie.
Ezt a szabályzatot a Linklánc tagjai kötelesek változatlan formában feltenni weboldalukra, vagy annak más weboldalon található példányára hivatkozni. A kiegészítéseket, egyéb Linklánccal kapcsolatos írásokat a szabályzattól eltérő oldalon lehet publikálni.

14 komment

Címkék: linklánc

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso.blog.hu/api/trackback/id/tr15159881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ikocka · http://kocka.blog.hu 2007.09.07. 23:39:00

jelentkeznek az ebay.blogter.hu weboldallal

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2007.09.07. 23:40:41

Oké, de mi legyen a link szövege?

ikocka · http://kocka.blog.hu 2007.09.07. 23:59:21

ebay blog legyen a link vagy ami tetszik, nincs megkotesem :)

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2007.09.08. 00:05:16

Ok. Azért inkább legyen, mert ez is egy szabály. :)

Linket kitettem. Te kezded a kék szálat.

ikocka · http://kocka.blog.hu 2007.09.08. 00:21:34

oke bocs, ez valahogy kimaradt a szabalyzat olvasasanal, kiraktam es koszi!

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2007.09.08. 00:26:34

Nem gond, csak esetleg egy vicces kedvű "láncszem" a jövőben valami érdekes feliratot tesz a linkre ha nem pontosítjuk a dolgokat.

Ugye nem felejted el megjelölni a jelentkezés módját sem?

ikocka · http://kocka.blog.hu 2007.09.08. 00:30:17

persze vilagos, ertheto, jelentkezes modja kint van mar!

heyjoe · http://heyjoe.hu 2007.09.08. 20:44:18

és lehet jelentkezni a kék lánc folytatására? :)

ikocka · http://kocka.blog.hu 2007.09.08. 22:34:46

harzol a fonok, de nalam van a keklanc, ugyhogy ha megadod a linket es a szoveget, akkor beirlak az ebay.blogter.hu oldalra, a feltelek betartasaval es majd harzol ellenorzi :)

Heyjoe · http://heyjoe.hu 2007.09.08. 23:04:10

heyjoe.hu - Káld Nem Hivatalos Honlapja

ikocka · http://kocka.blog.hu 2007.09.09. 01:29:10

megtortent, nalad a kek lanc vege, vidd fel a szabalyzatban foglalt dolgokat a weboldaladra

El Lobo - A farkas · http://www.joljarok.hu/blog 2007.09.15. 12:08:06

Off!
Kedves Harzol!
Emlékszel még az általad indított Pillangószív versenyre? Nos, "utóélete" van. Szíves figyelmedbe ajánlom:
www.joljarok.hu/blog/archives/359

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2007.09.17. 11:06:52

Szia!

Olvastam, nem csak nálad, máshol is.
Őszintén szólva nem kívánok foglalkozni a dologgal. Aki tud eredményeket produkálni egy versenyen, az élesben is fogja tudni produkálni.
Az ügyfeleket pedig csak az érdekli, hogy legyen eredmény.

Az más kérdés, hogy nem merül ki ott a SEO, hogy első vagy pár kulcsszóra. Ez az egyik legnehezebb része, ha nem a legnehezebb, de még nem minden.

Üdv,
harzol
süti beállítások módosítása