Friss topikok

Keresés

Véletlen klikkelések meghatározása AdSense-ben

2007.05.11. 09:20 harzol2

Úgy tűnik nem csak idehaza fogadták értetlenül az oldalgazdák az új AdSense szabályokat, mert a Google most egy pontosítást tett közzé erről.
Többen ellentétesnek találták a hatékony hirdetés-elhelyezésre tett ajánlásokat a véletlen klikkelések kiszűrését szolgáló új szabályokkal. Ezt is próbálja a Google feloldani néhány konkrét példán keresztül, melyek úgy gondolom megnyugtatóak a webmesterek számára.
Ezek szerint a következő hirdetések teljesen szabályosak:

 
Látszik tehát, hogy az nem baj, ha hasonlít a hirdetés az oldal tartalmára, mert aki ezekre klikkel, az - függetlenül attól, hogy az oldal tartalmának hiszi-e - elolvassa annak tartalmát és ezért kattint.
 
A véletlen klikkeléseket eredményező hirdetés-elhelyezésre a Google ezt hozza példának:

 
Elég egyértelmű, hogy a példában látható menüszerkezet az AdSense hirdetés fölé nyílik le, így valóban könnyen eredményezhet véletlen klikkelést. Gondoljunk csak arra, hogy egy ügyetlenebb, vagy figyelmetlenebb látogató a "Biography" menüpontra szeretne klikkelni, de a menü bezáródik és így akaratán kívül a hirdetésre klikkel.

2 komment

Címkék: google hirdetések adsense

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso.blog.hu/api/trackback/id/tr9674036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szőts Tihamér · http://www.vizsgazz.hu 2007.07.10. 10:12:40

Teljesen jogos és érthető!
Akinek ilyen menüje van, az tegye fölé a hirdetést, vagy jóval lejjebb...
Én sem örülnék, ha véletlen kattintgatnának a hirdetéseimre, mivel fizetek érte.

Tőzsde · http://tozsdesed.googlepages.com/ 2007.08.12. 12:33:16

Azért a Google Inc. ennek mostanság igyekszik véget vetni. Az ilyen oldalakat mint amilyen ebben a példában is van igyekszik kiszűrni és kizárni a rendszerből. Bár ezzel együtt szerintem ez az Adsense nem
valami hatékony.
süti beállítások módosítása