Friss topikok

Keresés

Apróhírek: iGoogle, NoFollow

2007.05.01. 11:06 harzol2

iGoogle

Ugyan már eddig is elérhető volt a Google-nél a személyre szabott főoldal (iGoogle), ám eddig nem fektettek nagy hangsúlyt a népszerűsítésére. Most azonban egy pillanat alatt megugorhat az ismertsége, mivel a Google nyitóoldalának jobb felső sarkában elhelyezett egy hivatkozást az iGoogle-re.
További újdonság, hogy kiválaszthatjuk az egyéni főoldalunk kinézetét, ám ezek a változások aligha fogják elcsábítani mondjuk a Netvibes felhasználóit, sokkal inkább olyanokat próbál megszólítani, akik nem használnak ilyen jellegű egyéni nyitólapokat.


Csak a Google hallgat a NoFollow attribútumra

Loren Baker feltett pár kérdést a Google, Yahoo, Microsoft, Ask.com illetékeseinek a NoFollow attribútummal kapcsolatban. A Microsoft-ot leszámítva válaszoltak is neki és a válaszokból megtudhatjuk, hogy valójában csak a Google veszi figyelembe a linkek ilyetén megjelölését, míg a többi kereső fittyet hány arra.
Ez mondjuk abból a szempontból érthető, hogy a rel="nofollow" jelölést a Google találta ki a komment spamek hatástalanítására, de az ötlet olyannyira jónak bizonyult, hogy kezdetben még a versenytársak is támogatták. Úgy tűnik azonban, hogy ez a támogatás csak elméletben valósul meg.
Longhand blogján olvashatóak a kérdések és az azokra kapott válaszok magyarul.

4 komment

Címkék: google rss linkek

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso.blog.hu/api/trackback/id/tr6465644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kobak · http://kobak.org 2007.05.01. 14:51:02

Szerintem a NoFollow -nak semmi haszna a kommentspam elleni harcban. A kommentspamelők nem pageranket akarnak növelni, tehát őket nem riasztja vissza, ha rel="nofollow" -val jelennek meg.

Az ember-kommentelőktől viszont elveszi az esélyt ezzel az oldal üzemeltetője/google, hogy a pagerankje növekedjék.

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2007.05.01. 15:57:55

Ez azért nincs így. Ha megnézed a sok automatikus komment spamet, akkor láthatod, hogy mindig próbálnak rá kulcsszót tenni. Ez pedig a keresőoptimalizálás szempontjából lenne fontos, már ha figyelembe venné a Google.

kobak · http://kobak.org 2007.05.01. 22:28:45

Najó, de a kommentspamet normál esetben szűri az ember, s a blogon az "ember-kommentek" / trackback-ek jelennek meg rel=nofollow -val. Tehát a dolog velük szemben kiszúrás. Mondjuk wp-re pl van dofollow plugin, ami ezt rendbeteszi. :-)

Keresőoptimalizálás · http://tozsdesed.googlepages.com/linkeljen 2007.07.12. 09:42:28

Szerintem sincs sok értelme a spam elleni harcban a "no follow" taktikának. A Goolge ugyan kitalálta, de nézzük már meg a tényeket. Szerintetek mekkora realítása lehet annak, hogy a Google az ilyen linkeket igonorolja? Semmi! Oké PR hányadot nem ad neki, mondják egyes okos SEO szakértő emberek, de akkor is végig megy rajta és figyelembe veszi. Ha nem menne végig rajta és az ilyen linkeket automatikusan kizárná "elméjéből" akkor azzal a piacon jócskán vissza esne, már mint ami a hatékonyságát illeti. Ugyanis mindenki nem spammer. van aki értékes és érdekes hozzászólásokat ír, pl. egy blog comment részébe. Már pedig akkor ez a Google számára is értékes, s a többi ember számára is. Szóval a WikipediA ezzel a "no follow" alkalmazással jól becopta az egészet. Pedig eleinte még örült a fejük, hogy majd nem kell annyit ellenőrízgetniük :)
süti beállítások módosítása