Friss topikok

Keresés

Product Search és Web History a Google-től

2007.04.21. 00:57 harzol2

Maradt még mára két rövid hír a Google háza tájáról:
 
- A Google termékkeresőjét, amit eddig Froogle néven ismertünk azt mostantól Google Product Search-nek hívnak. Aligha számíthatnak csupán ettől a változástól átütő sikerre, így a Magyarországon továbbra se nagyon fogunk a Google-el termékeket keresni, de legalább most már mindenki számára egyértelmű az elnevezés.
 
- A másik újdonság már kicsit jobban érintheti a felhasználókat, hiszen új szolgáltatás indult Web History néven. A lényege annyi, hogy a Google megjegyzi helyettünk, hogy mely weblapokat látogattuk meg a múltban és kereshetővé is teszi azok teljes tartalmát számunkra. Ehhez mindössze egy Google Account-al és egy bekapcsolt PageRank kijelzővel ellátott Google Toolbarra van szükségünk, valamint arra, hogy jóváhagyjuk böngészésünk nyomonkövetését. Sokféle megközelítése létezik az új szolgáltatásnak, hisz egyrészt ez bárki számára igen hasznos segítség tud lenni, mikor meg kell találnunk valamit, amit korábban a neten már láttunk, de nem tudjuk hol keressük. Másrészt viszont olyan szintű betekintést engedélyezünk a Google-nek életünkbe, ami újfent visszatetszést fog kiváltani egyesekben. Persze amelyik gépen már eddig is futott Google Toolbar azon eddig is ugyanígy lekövethettek minket, de az, hogy most magunk is kereshetünk a saját múltunkban szembesít minket azzal, hogy a nagy testvér bizony mindent lát. Mondhatni, hogy mindennek ára van, hiszen elég nehéz lenne elképzelni, hogy bármely kereső anélkül mondaná meg mely oldalakon jártunk korábban, hogy azt valamilyen módon a tudtára nem adnánk.
Persze a Web Historyval a Google is több információhoz jut, amit elvileg még nem dolgoz fel, de ki tudja mikor lesz belekalkulálva az oldalak rangsorolásába a felhasználók netezési szokása.

1 komment

Címkék: google

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso.blog.hu/api/trackback/id/tr1461487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pályázat · http://forrascentrum.hu 2007.04.23. 16:03:14

A nagy Google testvér figyel minket. Mekkora hardwer teljesítmény kell ahhoz, hogy feldolgozzák az adatokat?
süti beállítások módosítása