Friss topikok

Keresés

Google Reader megújulás

2006.10.03. 15:28 harzol2

Mint arról már sokan beszámoltak megújult a Google Reader a keresőóriás RSS olvasója.
Sokkal szebb és jobb lett, felvette a megszokott Google stílust is, egyszóval már nem nagyon lóg ki a sorból. Követi azt az irányvonalat, miszerint minden a netre kerül. Az online RSS olvasóknak megvan az a nagy előny, hogy bárhová is megy az ember a világban mindenhol kényelmesen hozzáfér. Persze aki laptoppal megy mindenhova az nem nyer vele semmit, de egyenlőre még nem ez a jellemző.Google Reader
Ami nekem eddig is nagyon tetszett a Google Reader-ben az a nagyon könnyen létrehozható és weboldalba ágyazható publikus hírdoboz, ami a jobb hasábban a Keresőblogon is látható. Egyszerűen csak ki kell választani, hogy mely csatornákat szeretnénk "hirdetni" milyen színben és beállítani a megjelenítendő elemek számát.
Van azonban valami, ami soha nem tetszett a Google Reader-ben és sajnos a megújulással sem változott meg. Ez nem más, mint a lassúsága. Még akkor sem hívja le a friss híreket, ha a "Refresh" gombot nyomogatjuk.
Többnyire nem múlik semmi azon a 20-30 percen amivel később értesülünk kedvenc blogunk bejegyzéseiről, vagy a legfrissebb hírekről, de szerintem sokan vagyunk úgy vele, hogy ha lehet, akkor szeretnénk azonnal hírt kapni.
Én maradok a laptopra telepített és megszokott RSS olvasómnál.

2 komment

Címkék: google rss google reader

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso.blog.hu/api/trackback/id/tr6815600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aries · http://aries.mindworks.hu 2006.10.03. 17:42:17

Szerintem nem érdemes összehasonlítani az asztali megoldások frissítési sebességét és a „monolitikus” hírolvasó oldalakat, ahol megadott időnként történik egy-egy feed frissítése, lehetőséget adva az optimalizációra.

Jó ötlet lenne, ha ezeket a hírolvasókat meg lehetne pingelni, így ők is tudnák, hogy mikor kell egy feedet letölteni, mikor frissült a tartalma.

agentvic 2006.10.08. 15:28:51

Én a Netvibes-ot használom, az elég gyorsan frissít.
süti beállítások módosítása