Friss topikok

Keresés

Lap.hu és Tangó

2006.07.20. 13:16 harzol2

A lap.hu oldalak és a Tangó is a Sanoma Budapest Zrt. tulajdonában áll, így nem csoda, hogy működésüket ahol csak lehet összehangolják. A lap.hu oldalakra - mint katalógusokra - lehet keresni a Tangón, ám ez még nem minden.
A weben történő keresésekkor ugyanis a Tangó kiemelten kezeli a startlapon és a lap.hu oldalakon elhelyezett linkeket, így olyan weboldalakat hoz egyes keresőszavakra jó pozícióban, amelyek más keresőkben sehol sincsenek.
Akár első háromba is lehet olyan oldal, ami a google-ben magyar lapokra keresve ezerben sincs.
 Bicikli.lap.hu statisztikából
Mivel a lap.hu oldalakon és a startlapon is a Tangó az alapértelmezett kereső, így az abban való jó szereplés is sok látogatót vonzhat.
Saját tapasztalataim azt mutatják, hogy 100 Google felől érkező látogatóra 10-25 Tangóról érkező látogató jut.
Ehhez természetesen nagymértékben hozzájárul ha lap.hu oldalakról sok link mutat ránk, ezzel biztosítva a jó helyezéseket.
 
Lap.hu oldalakra igen egyszerűen fel lehet kerülni ha linkajánlókat küldünk, ám jelentősen javítjuk esélyeinket, ha a linkajánlót pontosan és a lapszerkesztő stílusában adjuk meg. Fontos, hogy jó "dobozba" ajánljuk oldalunkat és annak megnevezése is passzoljon a linkgyűjteményhez. Ahol "Boltnév - Város" formában szerepelnek a linkek, ott mi is így adjuk meg, így az oldal szerkesztőjének csak egy klikkelés lesz elfogadni ajánlónkat.
Ha honlapunk témájából adódóan több dobozba is el tudjuk képzelni oldalunk felvételét, akkor érdemes mindegyikbe ajánlani azt, ám különböző linkekkel. (mélylinkelés)
Például egy kerékpárbolt esetében: www.domain.hu/bolt/ és www.domain.hu/kolcsonzo/
 
Ebben nincs semmi kivetnivaló. Amennyiben igényes és tartalmában megfelelő az oldalunk akkor szerkesztőtől függően akár 3-4 helyre is felkerülhet oldalunk ugyanabban a linkgyűjteményben. A siker érdekében még trükközhetünk azzal, hogy pár hét eltéréssel ajánljuk a különböző aloldalakat, ezzel elkerülve azt a látszatot, hogy elárasztjuk az adott lap.hu oldalt.
Egy sok tartalommal rendelkező weboldalt 10-20 lap.hu oldalra biztos tudjuk ajánlani. Példánknál maradva a www.domain.hu/kolcsonzo/ címet a kolcsonzo.lap.hu-ra. A lényeg, hogy a megfelelő aloldalunkat ajánljuk felvételre.
Néhány nap, esetleg hét alatt a legtöbb lapszerkesztő fel fogja venni weboldalunkat és ez rövidesen a Tangón elért helyezésekben is megmutatkozik majd.
Természetesen ezen felül legalább ilyen fontos, hogy a linkgyűjteményekből direktben is nagy számban érkeznek látogatók. Megfigyeléseim szerint a lap.hu oldalak látogatóinak körülbelül 1%-a látogatja meg weboldalunkat az ott elhelyezett linken át. Ettől jelentősen eltérő átkattintási arány is előfordulhat, melyet leginkább az befolyásol, hogy mennyire van szem előtt linkünk és mennyire érdekes annak megnevezése. Egy napi 1000 látogatót vonzó linkgyűjtemény esetében ez napi 10 témában keresgélő ember megjelenését jelenti weboldalunkon, ráadásul ezek a linkek Pagerank értékünkre is pozitív hatást gyakorolnak.

4 komment

Címkék: seo keresőoptimalizálás linkek lap.hu tango

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso.blog.hu/api/trackback/id/tr7111628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

human 2006.07.20. 22:20:13

de nem az van, hogy a google gyanúsan néz ránk ha linkgyűjtő siteon vagyunk?

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2006.07.21. 07:42:02

Egyrészt a startlap és a többi komolyabb linkgyűjtemény nem számít ilyen oldalnak, másrészt az, hogy weboldalunk linkje kikerül bármilyen oldalra sosem befolyásolja negatívan sem pagerank értékünket, se a google-ben elért helyezésünket.
Ahhoz, hogy negatív hatást érjünk el oda-vissza linkelnünk kell egy "rossz" weboldallal.
E nélkül ugyanis bárki rossz társaságba keverhetné a konkurensét, linkjének megfelelő helyeken való megjelenítésével.

human 2006.07.21. 20:51:34

és tényleg, ez így logikus. kösz

Jazz · http://wyw.hu/ 2006.07.25. 22:06:10

Különbséget kell tenni a "linkfarmok", és a tematikus katalógusok között. Maga a Google is, mint minden kereső, előszeretettel használja a jó szerkezetű és rendszeresen karbantartott katalógusokat, hiszen így egy helyről gyűjthet be rengeteg linket és információt. Lásd pl.: Dmoz
süti beállítások módosítása